IK WIL BETER WONEN ERVAREN.

De invloed van zintuigen op gezond wonen

Onze lichamen interacteren met omgevingsfactoren in en rond de verblijfsruimten van de woning. Daglicht, uitzicht, verse lucht, temperatuur en geluid beïnvloeden onze fysieke en mentale gesteldheid. Worden we er bijvoorbeeld moe van, of juist blij? En kunnen we ons goed concentreren? Wanneer voelen we ons comfortabel in een woning en waarom? En wanneer is de woonomgeving ongezond of zelfs schadelijk?
 
Om de invloed van omgevingsfactoren op ons welzijn en onze gezondheid te verklaren, willen wij met u tijdens een ‘ervaarsessie’ dieper ingaan op onze zintuigen: horen, ademen, voelen en zien. Een belangrijk aspect hierbij is onze gedragsreactie op discomfort. Dit gedrag kan invloed hebben op het energiegebruik of een ongezonde situatie creëren. De bewoner schaft bijvoorbeeld een airconditioner aan als de woning te warm is. Of zet de ventilatie uit vanwege geluidsoverlast.
 

INTERESSE IN EEN ‘ERVAARSESSIE’.

Wilt u zelf ervaren welke invloed uw zintuigen hebben op prettig wonen? Of wat de mogelijke reacties op discomfort zijn van bewoners? Laat ons dan weten dat u interesse heeft in één van onze ‘ervaarsessies’. Tijdens deze sessie gaan we verder in op de invloed van horen, zien, voelen en ademen op onze gezondheid en ons gedrag, ontmoet u vakgenoten en laten wij u graag onze aanpak voor Beter Wonen zien én ervaren. 

Op dit moment zijn we deze ‘ervaarsessies’ nog aan het uitwerken. Wilt u op de hoogte worden gesteld als we met de sessies gaan starten? Vul dan het formulier hiernaast en meld u aan voor de nieuwsbrief van Saint-Gobain Projects.